Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به موفقیت استان در رشد صادرات و کسب درآمد ارزی افزون بر برنامه پیش بینی شده طی سال گذشته گفت: برای امسال 600 میلیون دلار صادرات غیرنفتی هدف گذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ دکتر ارسلان زارع  در جلسه شورای گفت وگو و توسعه صادرات غیرنفتی، رشد تولیدات را موتور محرکه تمامی بخش های اقتصادی خواند و اظهار داشت: برای نیل به جهش تولید، باید حوزه صادرات غیرنفتی که خود عاملی مهم و تاثیرگذار است، تقویت شود چراکه افزایش تولید یا باید با تحرک در تقاضا مدیریت شود و یا با افزایش صادرات تحقق یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری تحقق هدف گذاری کارگروه صادرات غیر نفتی استان در سال گذشته افزود: در برخی تولیدات به ویژه محصولات کشاورزی با مازاد تولید مواجه هستیم این در حالیست که بسیاری از کشورهای شرق آسیا که وارد کننده مواد خام هستند ،توانسته اند با ایجاد ارزش افزوده و افزایش درآمد سرانه ، در کسب درآمدهای صادراتی موفق باشند.

استاندار گیلان بر لزوم استفاده از همه ظرفیت های موجود برای توسعه اقتصادی تأکید و با اشاره به اهمیت مراکز لجستیک، اتمام پروژه های نیمه تمام استان از جمله راه آهن رشت - انزلی ، پایانه ریلی ، تکمیل اسکله‌های کاسپین و ...  را در توسعه صادرات انکار نشدنی عنوان کرد.

وی به دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد تمامی موانع پیش روی صادرات را بردارند و ادامه داد: اگر اعتقاد داریم که مسیر جهش تولید از صادرات می گذرد، باید با هم افزایی هرچه بیشتر به صدور کالا به خصوص تولیدات استان کمک کنیم.

دکتر زارع با بیان اینکه هدفگذاری صادرات استان تا حجم 500 میلیون دلار طی سال گذشته با موفقیتی چشمگیر همراه بود، گفت: سال گذشته شاهد رشد صادرات و کسب درآمد 580 میلیون دلاری از این طریق بودیم که این مهم باید در سالجاری تقویت و هدف گذاری 600 میلیون دلار صادرات غیرنفتی محقق شود.

وی در ادامه سخنانش؛ شورای گفتگو را مهمترین پارلمان بخش خصوصی برای تبادل اندیشه بین مجموعه حاکمیت و بخش خصوصی ذکر و اضافه کرد: جلسات شورای گفت وگو و توسعه صادرات غیرنفتی در سال گذشته منظم برگزار شد و اکثریت تصمیمات آن به اجرا رسید و انتظار دارم این روند طی سال جاری نیز تداوم یابد.

وی ادامه داد: به سبب شیوع ویروس کرونا برخی از مرزهای رسمی کشور تعطیلی شد اما بنادر گیلان همچنان فعال بود چنانکه افزایش حجم مبادلات تجاری را در این دو ماه شاهد بودیم.

به گفته دکتر زارع؛ رشد وزنی صادرات در گمرک آستارا در اسفندماه سال 1398 و فروردین ماه امسال به ترتیب 60 و 37 درصد و رشد ارزش دلاری آن به ترتیب 81 و 27  درصد بوده است.

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در پایانه های صادراتی استان، بر لزوم تجهیز آنها و رفع مشکلات‌شان تأکید و تصریح کرد: در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده ، باید کوشش و تلاشی مضاعف در تولید داشته باشیم.

 استاندار گیلان در خاتمه سخنانش به دهم اردیبهشت ماه روز خلیج فارس اشاره کرد و با تصریح اینکه واقعیات مسلم تاریخی تغییر ناپذیرند؛ گفت: خلیج فارس، خطه پهناوری است که همواره و در طول هزاران سال؛ مهد تمدن ایرانی در گذرگاه مبادلات تجارت جهانی و همچنین انرژی بوده و ریشه آن در ژرفای تاریخ و پشتوانه آن ، سابقه تمدنی ایران و همواره تجلی‌گر نام بلند آوازه ایران است.

دکتر زارع افزود: صفحات روشن تاریخ، گواه این است که خلیج‌فارس، خاستگاه تمدن بشری محسوب شده و همه گروه‌های قومی و زبانی در جای جای ایران اسلامی ازجمله ساحل نشینان سلحشور خزر، پاسدار این میراث ارزشمند بوده اند و نام بلندآوازه خلیج‌فارس برای همگان تجلی تاریخ زرین فرهنگی و شکوه نام ایران سرفراز است.

وی خاطرنشان کرد: بر نام خلیج فارس، اجماعی از ملیت های مختلف وجود دارد و هر نقشه و سندی در سده های اخیر به هر زبانی که باشد؛ جز نام واقعی خلیج فارس نام دیگری به کار برده نشده است.

استاندار گیلان همچنین روز جهانی کارگر را به کارآفرینان و تلاشگران خط مقدم تولید صمیمانه تبریک گفت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استاندار گیلان توسعه صادرات غیرنفتی جلسه شورای گفت وگو صادرات غیرنفتی هدف گذاری سال گذشته خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۰۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد

مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به از سرگیری تبادل تجاری ایران و سریلانکا، گفت: تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور فراهم آورد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزارای تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، هادی طالبیان مقدم، تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور دانست و افزود: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بامشکلات مالی و عدم ایفای تعهدات مالی سریلانکا مصادف شد از این‌رو از چندی پیش ساز و کارهای مختلفی برای وصول مطالبات معوقه حاصل از فروش نفت خام ایران به سریلانکا پیگیری و دنبال شد تا اینکه در نهایت در سال گذشته تهاتر چای با پول نفت در دستور کار دو کشور قرار گرفت.

بنا به اظهارات وی؛ ایران در پروژه "اوما اویا" ( پروژه سدسازی و تونل‌سازی در سریلانکا) نقش کلیدی ایفا کرد و این موضوع خاطره خوبی از ایرانیان در ذهن سریلانکایی‌ها ایجاد کرد؛ در این پروژه انتقال فناوری،عملیات مهندسی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و... توسط ایرانی‌ها انجام شد. هرچند پیش از این نیز شرکت‌های دیگری از ایران در زمینه برق‌رسانی به روستاهای زیادی از این کشور نقش مهمی داشته‌اند.

طالبیان‌ مقدم با اشاره به سفر هیات بلندپایه دولتی سریلانکا به ایران، تصریح کرد: ماهیندا آماراویرا وزیر کشاورزی و زراعت سریلانکا، در سفر به ایران با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران از جمله محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی و عباس علی‌آبادی وزیر صمت دیدار و گفت‌وگو کرد.  

به گفته مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران؛ وزیر کشاورزی سریلانکا از چند مزرعه نمونه ایرانی مانند مزرعه پرورش قارچ، توت فرنگی،کارخانه‌های لبنیات و دامداری‌های ایرانی بازدید و در زمینه همکاری‌های دوجانبه با ایرانیان تبادل نظر کرد.

همچنین وی در همایش مشترکی که با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، معاونت ماشین_آلات و تجهیزات وزارت صمت، و دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت برگزار شد نیز شرکت کرد و در پایان جلسه به پرسش‌های تجار ایرانی و خارجی حاضر در جلسه پاسخ داد.

این مقام مسئول با اشاره به بازدید وزیر کشاورزی سریلانکا و هیاتی از تجار سریلانکایی از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو2024)، تصریح کرد: دستاوردهای حضور وی در ایران را می‌توان در ملاقات با مقامات رسمی، تبادل نظر و جمع‌بندی در خصوص احیای کمیته تجاری مشترک دو کشور، پیگیری تشکیل کمیسیون اقتصادی مشترک، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، تبادل هیات‌های تجاری، آموزش تجار و صنعتگران، تاکید و تایید بر استفاده از ظرفیت‌های شیلات، ماهیهای تزئینی، میوه‌های استوایی، سنگ‌های قیمتی، توتون و تنباکو و برندسازی مشترک، گردشگری سلامت، مصالح ساختمانی و زیرساختی، فناوری اطلاعات و توسعه زیرساختهای مرتبط، انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ... . خلاصه کرد.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت گذر راه (کریدور) جنوب- شمال از مسیر چابهار به آسیای‌ میانه نیز مورد اشاره و تاکید طرفین قرار گرفت.

طالبیان‌ مقدم با تاکید بر لزوم توسعه صادرات ماشین‌آلات کشاورزی به سریلانکا، افزود: ایران ظرفیت خوبی در تولید کمباین، تراکتور، کودهای شیمیایی، هوشمندسازی گلخانه‌های صنعتی، اصلاح و بهبود بذر دارد و سریلانکایی‌ها نیز خواهان بهره‌گیری از این توان هستند؛ همچنین در این سفر پیشنهاد موافقت‌نامه و فعالسازی تجارت ترجیحی بین دوکشور و راه‌اندازی خط هوایی مستقیم نیز مطرح شد.  

به گفته وی؛ دو طرف بر لزوم ارتباط پولی و بانکی و راههای انتقال پول تاکید و اتفاق نظر داشتند. همچنین این مقام مسئول در پایان بیان کرد: طرفین توافق کردند عدد تجارت دو کشور را در بازه زمانی 5 ساله حداقل 2 برابر افزایش بدهند؛ به نظر می‌رسد سریلانکا دروازه ورود ایران به شرق آسیا و ایران دروازه ورود به غرب و آسیای غربی برای سریلانکا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • روان‌سازی و تسهیل در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • تلاش برای افزایش مراودات تجاری با کشور ترکمنستان
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲